Top 5 Nieuwjaarscocktails
Bij Oudjaarsavond horen traditioneel oliebollen, vuurwerk en om 12 uur een glas champagne. Om eens wat variatie aan te brengen hebben we vijf heerlijke nieuwjaarscocktails samengesteld waarmee je het jaar goed mee kunt afsluiten!
Ben jij fan van warme Glühwein? Er is geen kerstmarkt waar ze dit heerlijk warme drankje niet serveren. En terecht, want wat warmt er beter op dan een kopje warme wijn?
Om eerlijk te zijn vind je tegenwoordig in iedere supermarkt wel een fles goedkope glühwein, die vaak heel goedkoop is. Als je een beter alternatief wilt, dan is dit recept voor witte gloeiwijn voor jou. Het is verbazingwekkend makkelijk te maken en – indien je een lekkere wijn hebt – ook stukken lekkerder dan een standaard glühwein.
Om witte gloeiwijn te maken, verwarm je 1 liter zoete witte wijn in een pannetje. Neem 1 vanillestokje, snijd het doormidden en haal met een mespunt de vanille uit het midden. Voeg de vanille samen met een kaneelstokje en 4 eetlepels suiker aan het pannetje toe. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur staan en serveer het daarna in een mok.
Drink je in de zomer graag Hugo? Dan ga je een kop warme Hugo zeker niet afslaan! Dit recept komt oorspronkelijk van onze oosterburen, waar ze het Heisser Hugo noemen en waar het op dit moment een grote hit is.
Om dit recept te maken, neem je een pannetje met 1 liter witte wijn, 2dl vlierbloesem siroop en het sap van een halve citroen. Laat het geheel rustig warm worden en zorg dat het niet gaat koken. Vul ondertussen doorzichtige theeglazen met muntblaadjes. Als de wijn een kwartiertje getrokken heeft, dan vul je de glazen en kun je de Warme Hugo serveren.
Nummer 3: De Bellini
Een mooie combinatie van Prosecco en perzik maakt de Bellini een klassieker waar bijna iedereen van houdt. De Bellini komt oorspronkelijk uit Venetië, waar hij in 1934 voor het eerst geserveerd werd in ‘Harry’s Bar’.
Om deze wijncocktail te maken, heb je perzikpuree nodig. Dat kun je natuurlijk zelf maken door perziken te pureren in een blender, maar je kunt het ook kant en klaar kopen bij de supermarkt. Het recept is niet moeilijk; je vult een champagne flute met één deel perzikpuree en je vult het af met twee delen prosecco. Serveer het geheel koel en eventueel met perzikgarnering.
Nummer 2: Set the New Year on fire cocktail
Zoek je nog een spraakmakende cocktail voor jouw oudejaarsfeestje? Dan hebben we hier een warme aanbeveling! Door een brandende limoen toe te voegen aan de cocktail krijg je een spectaculair effect.
Om deze cocktail te maken vul je een longdrink glas met 1 deel limoensap, een half deel suikersiroop en 6 muntblaadjes. Met een stamper plet je de muntblaadjes en roer je alles door elkaar. Voeg vervolgens twee delen whisky en vul het glas af met ijs. Als laatste voeg je nog een deel campari toe voor een mooi rood kleureffect.
Tot zover de cocktail. Om een brandend effect te krijgen, pers je een halve limoen uit. In de limoenschil plaats je een suikerklontje dat je doordrenkt met sterke rum (60%-80%), bijvoorbeeld Bacardi 151 of Stroh Rum. Plaats het geheel op de cocktail en steek het suikerklontje aan.
Nummer 1: Mimosa
De nummer 1 champagne cocktail mag niet missen op oudjaarsavond! Een Mimosa is een koude cocktail die evenveel Champagne als vruchtensap heeft. Je mag variëren zoveel je wilt, maar het originele recept wordt gemaakt met 8cl Champagne en 8cl sinaasappelsap. Je serveert de Mimosa gekoeld in een champagne flûte, eventueel gegarneerd met een sinaasappelschil.
Deze cocktail is ook handig als je jonge gasten hebt, zij kunnen dan mee proosten met sinaasappelsap.
Happy new year!