Gin Tonic Botanicals, of in goed Nederlands: kruiden voor in de Gin-Tonic. Deze trend is over komen waaien uit Spanje en heeft dit jaar ook Nederland bereikt. Steeds meer gin-liefhebbers experimenteren met de smaken van jeneverbes of kardemom om hun favoriete drankje meer smaak te geven. Op deze pagina vind je alle redenen waarom je deze kruiden in jouw huisbar moet hebben!

De Botanicals set
Deze Gin Tonic Kruidenset wordt rechtstreeks uit Spanje geïmporteerd. Waarom uit Spanje? Omdat dat dat het land is dat de Gin Tonic de laatste jaren naar een nieuwe hoogte heeft gebracht! Stap je een hippe cocktailbar in Barcelona of Madrid binnen, dan is de kans groot dat de Patrón jou een schaaltje met kruiden voorzet. Niet om te proeven, maar om in de Gin Tonic te mixen.

De top drie van deze gin tonic botanicals kun je nu ook in Nederland kopen om thuis uit te proberen. In onze webshop vind je de complete set terug.
gin tonic botanical set

Onze Gin Tonic Botanicals

Pimienta Rosa

De Pimienta Rosa, ook wel de roze peper. Deze roodachtige pepertjes zijn van zichzelf al zoet en citrusachtig, maar een peper blijft een peper! Het voegt daarom veel pit toe aan de typische gin-tonic smaak. Voeg een paar van deze pepers toe aan de gin tonic en ervaar hoe dit drankje direct een scherpe nasmaak krijgt.

Gin Tonic roze peper
Gin Tonic Roze Peper

Bayas de Enebro

De Bayas de Enebro, ook wel zwarte jeneverbes, is eigenlijk het hoofdingrediënt van elke Gin. Deze drank krijgt zijn specifieke smaak doordat jeneverbessen worden toegevoegd tijdens het destillatieproces. Het is dan ook heel speciaal om deze bessen toe te voegen aan het einde van het proces, als de gin inmiddels vermengd is met tonic. Knijp een paar van deze bessen uit en meng deze door de gin tonic heen.

Gin Tonic Jeneverbes
Gin Tonic Jeneverbes

Cardamomo

De cardamomo, ook wel Spaanse Kardemom, is familie van de Gemberplant. En dat proef èn ruik je meteen! Deze sterk ruikende peul laat je meteen denken aan ginger ale. Voeg een paar peulen toe aan de gin tonic en je proeft direct het verschil!

Gin Tonic Kardemom
Botanicals Gin Kardemom

Welk type gin drink je bij deze gin tonic kruidenset?

Er zijn tegenwoordig veel soorten gin op de markt, vaak gemaakt door kleine distilleerders die er hun eigen draai aan geven. Ook al zijn dit vaak heel lekkere gins, het is aan te raden om een standaard merk gin te gebruiken om deze kruiden mee te mixen. Op die manier proef je het meeste van de kruiden en betaal je niet te veel voor jouw Gin Tonic.

log-240
COCKTAIL BREWERY SHOP

Heb je onze Gin Botanicals al geprobeerd? Met deze gin kruiden krijgt jouw cocktail een verrassend andere smaak! Hier vind je onze cadeauverpakking met 3 verschillende gin kruiden verpakt in glazen flesjes.