Gin Tonic Botanicals, of in goed Nederlands: kruiden voor in de Gin-Tonic. Deze trend is over komen waaien uit Spanje en heeft dit jaar ook Nederland bereikt. Steeds meer gin-liefhebbers experimenteren met de smaken van jeneverbes of kardemom om hun favoriete drankje meer smaak te geven. Op deze pagina vind je alle redenen waarom je deze kruiden in jouw huisbar moet hebben!

De Botanicals set
Deze Gin Tonic Kruidenset wordt rechtstreeks uit Spanje geïmporteerd. Waarom uit Spanje? Omdat dat dat het land is dat de Gin Tonic de laatste jaren naar een nieuwe hoogte heeft gebracht! Stap je een hippe cocktailbar in Barcelona of Madrid binnen, dan is de kans groot dat de Patrón jou een schaaltje met kruiden voorzet. Niet om te proeven, maar om in de Gin Tonic te mixen.

De top drie van deze gin tonic botanicals kun je nu ook in Nederland kopen om thuis uit te proberen. In onze webshop vind je de complete set terug.

Gin Botanicals geschenkverpakking

De Gin tonic kruiden

Gin Tonic Botanicals

Dit zijn de top drie meest populaire Gin kruiden:

  • Bayas de Enebro – de Spaanse zwarte Jeneverbes
  • Cardamomo: de groene Kardemom peulen
  • Pimienta Rosa: de roze peper

Pimienta Rosa

Gin Botanicals Roze Peper

Laten we beginnen met de Pimienta Rosa, ook wel de roze peper. Deze roodachtige pepertjes zijn van zichzelf al zoet en citrusachtig, maar een peper blijft een peper! Het voegt daarom veel pit toe aan de typische gin-tonic smaak. Voeg een paar van deze pepers toe aan de gin tonic en ervaar hoe dit drankje direct een scherpe nasmaak krijgt.

Bayas de Enebro

Gin Botanicals Jeneverbes

De Bayas de Enebro, ook wel zwarte jeneverbes, is eigenlijk het hoofdingrediënt van elke Gin. Deze drank krijgt zijn specifieke smaak doordat jeneverbessen worden toegevoegd tijdens het destillatieproces. Het is dan ook heel speciaal om deze bessen toe te voegen aan het einde van het proces, als de gin inmiddels vermengd is met tonic. Knijp een paar van deze bessen uit en meng deze door de gin tonic heen.

Cardamomo

Gin Botanicals Kardemom

De cardamomo, ook wel Spaanse Kardemom, is familie van de Gemberplant. En dat proef èn ruik je meteen! Deze sterk ruikende peul laat je meteen denken aan ginger ale. Voeg een paar peulen toe aan de gin tonic en je proeft direct het verschil!

Gin tonic botanicals in de cocktail

Botanicals Gin Kardemom

Gin tonic met cardamomo

Botanicals Gin Jeneverbes

Gin Tonic met Bayas de Enebro

Botanicals Gin Roze peper

Gin tonic met Pimienta Rosa

Welk type gin drink je bij deze gin tonic kruidenset?
Er zijn tegenwoordig veel soorten gin op de markt, vaak gemaakt door kleine distilleerders die er hun eigen draai aan geven. Ook al zijn dit vaak heel lekkere gins, het is aan te raden om een standaard merk gin te gebruiken om deze kruiden mee te mixen. Op die manier proef je het meeste van de kruiden en betaal je niet te veel voor jouw Gin Tonic.