Wat zijn Craft Cocktails?

In de VS staan Craft Cocktails bekend als kleinschalig gemaakte cocktails, die met speciale ingrediënten zorgen voor een specifieke smaak. Daarbij kun je denken aan toevoegingen zoals speciale bitters, huisgemaakte siropen of rum die op houten vaten wordt gelagerd. De cocktail krijgt daardoor een heel eigen karakter.

Onze Craft Cocktails worden in die Amerikaanse traditie gemaakt, maar naar de Nederlandse smaak. Samen met onze distilleerder maken wij op kleine schaal specifieke recepten die gebotteld worden en thuis of in de horeca gedronken kunnen worden. Je kunt de cocktails direct serveren, met enkel toevoeging van ijs en garnering.

De recepten die gebruikt worden voor onze cocktails komen vanuit de hele wereld. Via onze Instagram community ontvangen we vanuit het Caribisch gebied en de Verenigde Staten regelmatig recepten en tips om onze cocktails nog beter te maken. Zo hebben we onze Negroni gemaakt volgens het authentieke recept (met Gin, Campari en een zoete Vermouth), om deze vervolgens twee maanden te laten rusten in Bordeaux houten vaten. Daarmee hebben we de klassieke smaak gecombineerd met een houtachtige nasmaak die absoluut uniek is.

Craft cocktails

Proeven?

Wil je onze recepten eens proberen? Onze Craft Cocktails kun je bestellen via onze webshop. Ideaal als je thuis onze cocktails wilt proberen of als je op jouw feestje mensen wilt verrassen met een lekkere cocktail.

Onze cocktails worden ook geleverd aan horeca eigenaren of festival organisatoren. Als je je eigen evenement wilt voorzien van onze cocktails, of als je ze wilt serveren in jouw zaak, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

De bron 

Zodra het recept van een cocktail genoeg proefrondes doorstaan heeft en goedgekeurd is, gaan we aan de slag in de distilleerderij. Hier komen de smaken samen, voegen we speciale ingrediënten toe of lageren we bepaalde cocktails op houten vaten. Als de cocktails op smaak zijn, dan worden ze handmatig gebotteld, gesealed en voorzien van een etiket. Dit is de bron van al onze cocktails!

Distilleerderij

Onze Craft Cocktails

De Mojito Craft Cocktail

De Mojito is één van de meest verkochte cocktails van Nederland. Onze craft cocktail maakt gebruik van het originele Cubaanse recept met een donkere ‘aged rum’. Wij hebben er voor gekozen om de muntsmaak niet toe te voegen aan het flesje, maar om deze pas bij uitserveren er aan toe te voegen. Dit betekent dat je twee takjes munt moet toevoegen, maar dat je daardoor ook de echte frisse muntsmaak krijgt in plaats van een surrogaat smaak. De combinatie van ruwe rietsuiker, limoen en munt maken dit tot een lichte en verfrissende cocktail. Niet voor niets is dit onze meest geleverde cocktail!

Mojito craft cocktail

De Licor Sour Craft Cocktail

De Licor Sour is een combinatie van het populaire Spaanse drankje en een traditioneel Amerikaanse cocktail variant: de Sour. Het hoofdingrediënt Licor43 geeft deze cocktail de meeste smaak met zijn combinatie van 43 kruiden die volgens traditioneel recept zijn gedestilleerd. Om dit in balans te brengen met de juiste zoet en zuur verhoudingen maken wij gebruik van een Amerikaans sour recept dat gebaseerd is op citroen en suikersiroop. Een zoete maar heerlijke cocktail!

Licor Sour craft cocktail

De Cosmopolitan Craft Cocktail

De Cosmopolitan is wereldwijd de meest populaire cocktail. In Nederland is hij onder meer bekend van de serie ‘sex and the city’ en daarmee met name populair bij de dames. De Cosmopolitan heeft als hoofdingrediënt cranberry sap, dat op sterkte wordt gebracht met wodka en Cointreau. In onze variant maken we gebruik van botanische kruiden, waardoor het een ‘flower-infused’ cocktail wordt. De wodka die wij gebruiken wordt zelfgemaakt en gestookt op basis van gerst en rogge. Dit geeft een mooie balans tussen de stevige smaak van cranberries, de bloemachtige kruiden en de graanachtige smaak van de wodka.

Cosmopolitan cocktail in fles

De Negroni Craft Cocktail

De Negroni is één van de meest populaire cocktails in Amerika en wint snel terrein in Nederland. Kenmerkend is de bittere smaak van Campari die in balans wordt gebracht met zoete Vermouth. De Gin zorgt voor de pit in deze cocktail. Onze eigen twist aan dit origineel Amerikaans recept is dat wij onze Negroni twee maanden in een eikenhouten vat lageren. Dit zorgt voor een mooie nasmaak van hout. Deze echte-mannen cocktail drink je het beste in een goede stoel, aan het einde van een lange dag!

De Caipirinha Craft Cocktail

De Caipirinha is de meest populaire cocktail van Brazilië en bevat een typisch Braziliaans ingrediënt: Cachaça. Deze Braziliaanse variatie op rum wordt gemaakt op basis van suikerriet en heeft een typische en fluweelzachte smaak.  De Cachaça die wij gebruiken voor deze cocktail is een speciale florida cristal van de Braziliaanse producent Sapucaia. Deze specifieke Cachaça wordt twee jaar gerijpt op amendoim hout en krijgt daardoor een notige smaak. Het geheel brengen we in balans met een mix van ruwe rietsuiker en limoensap.

De Margarita Craft Cocktail

De Margarita is de Mexicaanse manier om stijlvol een glas Tequila te drinken. In plaats van een shot tequila met een snufje zout en een partje citroen te nemen, wordt deze cocktail geserveerd in een glas met zoutrand. Door onze combinatie van limoen, ruwe rietsuiker en Jose Cuervo Especial Tequila is deze cocktail mooi in balans.

log-240
COCKTAIL BREWERY SHOP

Onze Craft Cocktails kun je bestellen via onze webshop. Ideaal als je thuis onze cocktails wilt proberen of als je op jouw feestje mensen wilt verrassen met een lekkere cocktail.