Stop even waar je mee bezig bent en schenk jezelf een Whisky Sour in. Dit is namelijk de aller-allerlekkerste Sour die er bestaat!
De Whisky Sour werd geboren rond 1870 en kent ondertussen een aantal variaties, waaronder de New York Sour variatie.
Whisky Sour recept
De Whisky Sour maak je met een Amerikaanse Bourbon. In ons geval met Jim Beam, een populaire Bourbon die bij de meeste slijters verkrijgbaar is. Het recept is zoals met de meeste Sours, verrassend eenvoudig. Je neemt:
- 2 delen whisky
- 1 deel citroensap
- 1 deel suikersiroop
Hoe maak je een Whisky Sour?
Meng het geheel in een cocktailshaker, voeg er een paar ijsblokjes aan toe en schud het geheel totdat de shaker koud is. Serveer het geheel in een stoer whisky glas en garneer het eventueel met citroenschil of een limoenpartje. Dan heb je meteen de zure smaak van de Sour goed te pakken.
Variatie
Optioneel kun je de Whisky Sour met eiwit maken, dan wordt het ook wel een Boston Sour genoemd. Kan, mag, maar wij doen het in ieder geval niet!
Wist je dat
De Sour Cocktail één van de oudste type cocktails is? Het recept voor de Sour Cocktail kwam al voor in de 18de eeuw en is tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik. Dat komt waarschijnlijk doordat dit type cocktail makkelijk te bereiden is en al snel goed van smaak is. Het basisrecept bestaat uit twee delen alcohol, een deel zoet en een deel zuur. Whisky is veelal het hoofdingrediënt, maar kan ook ingewisseld worden voor een likeur. De delen zoet en zuur bestaan normaliter uit citroensap en suikersiroop, waardoor het al stukken makkelijker wordt om een Sour te maken met de flessen die je in je huisbar hebt staan.
Wil je meer weten over Sour cocktails? Bekijk dan onze top-8 Sour cocktail lijst!
1 reactie