Afgelopen januari, toen het officieel nog te koud was om aan Mojito’s te mogen denken, hebben we een oproep geplaatst op Instagram. Wij vroegen aan onze volgers of ze Mojito Ambassadeur wilden worden en hun favoriete Mojito recept wilden delen met ons. En dat hebben ze gedaan – uit alle hoeken van de wereld kwamen deze 12 mojito recepten en variaties.
Nummer 12: Angeline Phillips – Texas
Texas Mojito Recept
- 1 deel Titos Vodka
- 1 deel Tanqueray Gin
- Verse aardbeien
- Verse gember
- Sweet & Sour mix
- Munt
Haar oordeel: 10/10 would recommend #mojitolove
Nummer 11: Bernard Kingsley – Nigeria
Strawberry Mojito variatie Recept
- Muntblaadjes
- Bruine suiker
- Aardbeien
- Aardbeien siroop
- Afvullen met crushed ice en 35ml Bacardi Rum
Nummer 10: Michelle Kuruvilla – Phoenix
Blackberry Mojito in a bottle Recept
- Limoen
- Muntblaadjes
- Zwarte bessen
- Suikersiroop
- Bacardi Rum
- Tonic
Nummer 9: Ame Mejia – Mexico
Blue Mojito Recept
- 45ml Hpnotiq (blauwe likeur met een smaak van tropische vruchten)
- 30 ml citroensap
- 3 suikerklontjes
- 8 blaadjes pepermunt
- Afvullen met mineraal water
Nummer 8: Gergo Bali – Ijsland
Apple Pie Mojito Recept
- 50 ml witte Rum
- 10 ml kaneel siroop
- 5-6 muntblaadjes
- 2 dunne schijfjes gember
- Afvullen met Spa rood en appelsap
Nummer 7: Jean Manning – California
Divine Cocktailer Mojito Recept
- 45 ml Papa’s PILAR BLONDE Rum (with a twist) of Bacardi Silver Rum (Traditional)
- 15 ml Suikersiroop
- 30 ml Pama likeur (moesten we even opzoeken: een Amerikaanse granaatappel likeur met 17% alcohol)
- 5 stukken limoen
- 10 muntblaadjes
- Afvullen met veel Spa rood en een beetje Sprite.
Nummer 6: Dana van Caribú Barra Movil uit Mexico
Maracuya Mojito Recept
- 45 ml witte rum
- 30 ml citroensap
- 20 ml Passievruchten
- 3-4 takken pepermunt
- 2 eetlepels witte suiker
- Afvullen met Spa rood en ijs
Opmerking van Dana: als je verse passievrucht gebruikt dan heb je de suiker nodig voor de zoetheid. Als je passievrucht uit een fles of blik gebruikt, dan hoef je de suiker niet toe te voegen.
Nummer 5: Gavin Railing – Georgia
Copper Pot Mojito Recept
- 90 ml Indiana White Whiskey from Old 55’s copper pot stills
- 20 ml Suikersiroop
- 1/5 deel limoen
- Handvol munt
- Afvullen met Spa rood
Nummer 4: Shaker of the drinks – New York
CaraCara Jalapeno Mojito Recept
Jalapeno peper en munt fijnstampen, ijs toevoegen samen met 15 ml suikersiroop, 15 ml limoensap, 15 ml Cointreau, 30 ml verse CaraCara sinaasappelsap, 60 ml Montanya Rum.
Nummer 3: Agostino Crucitti – Italië
Italiaanse Mojito Recept
- 2 eetlepels Rietsuiker
- 1 deel Bergamot sap
- 1 deel Italicus rosolio (een Italiaanse likeur op basis van o.a. Bergamot)
- 1 deel Jefferson Calabrian bitter
- Roosmarijn
- Salie
- 1 deel Rum Silver
Vanwege de vele Italiaanse ingrediënten is dit een zeer typische en lokale Mojito, die waarschijnlijk ook het allerlekkerst smaakt als je in Italië bent!
Nummer 2: Kevin Ho – Verenigde Staten
Blueberry Mojito Recept
- 30 ml Suikersiroop met blauwe bessen
- 20 ml Limoensap
- 45 ml Don Q witte rum
- 6-8 blauwe bessen
- 6-8 muntblaadjes
Nummer 1: Rum culture – Bar Swift, Soho, Londen
Traditional SOHO Mojito Recept
- 1 deel witte rum van Mount Gay Rum
- Verse muntblaadjes
- Suiker
- Ijsblokjes en crushed ice
- Spa rood
- Vers limoensap
Als laatste een Mojito die buiten de top-12 valt, maar wel zo lekker is: onze eigen Mojito!
Op kleine schaal gemaakt en volgens het traditionele recept. Het enige dat je moet toevoegen is verse munt en ijs. Een six-pack Mojito kun je bestellen in onze webshop!