De Tom Collins is een klassieker onder de cocktails en wordt al sinds de 18de eeuw geschonken. In deze moderne variant maken we gebruik van een speciaal Gin soort; de Tanqueray no. 10 Gin. Het verschil tussen de normale Tanqueray Gin en de No. 10 zit in het distilleerproces – bij de no. 10 worden er extra citrusvruchten toegevoegd en zitten er minder jeneverbessen in. Zo krijg je een mooie frisse Gin, die zich uitstekend leent om een Tom Collins mee te maken.

De basis van de Collins cocktail is één deel zoet, één deel zuur en twee delen sterke drank.

Tom collins Tanqueray

Tom Collins recept

  • 30 ml Tanquery Ten Gin
  • Citroensap van een halve citroen
  • 15 ml suikersiroop
  • 120 ml bruisend water
  • 1 citroenpartje
  • Ijs

Tasting box

Hoe maak je een Tom Collins?

Schenk de Tanqueray no. 10 Gin in een cocktail shaker. Voeg het citroensap, de suikersiroop en ijs toe en schud het geheel kort en krachtig. Schenk het drankje in een longdrinkglas en vul aan met bruisend water. Garneer het geheel met limoen- of citroenpartjes. In onze variant hebben we ook ijs toegevoegd aan het longdrinkglas.

Tasting Collection

Deze Tanqueray no. 10 Gin hebben we uit onze Tasting Collection gehaald, een luxe doos met een aantal van de beste gin merken die momenteel op de markt zijn. Met één doos haal je in principe een heel spectrum van gin-smaken in huis, zodat je goed kunt proeven hoeveel verschil er in de gin merken zit!

Tanqueray gin

Variaties

De Tom Collins kent meerdere variaties. Zo is er de Jan Collins, een meer moderne versie van dit recept met vodka en mandarijnen likeur. Wij hebben zelf een eigen variant gemaakt: de Tom Cowlins, gemaakt van Koemelk vodka.

Cocktail Brewery shop

Gin Botanicals

Heb je onze Gin Botanicals al geprobeerd? Met deze gin kruiden krijgt jouw cocktail een verrassend andere smaak! Hier vind je onze cadeauverpakking met 3 verschillende gin kruiden verpakt in glazen flesjes.

Recept
recipe image
Naam
Tom Collins Cocktail
Auteur
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Totale tijd