Een recept met aardbeien, Cava en Cointreau… dat kan nooit mis gaan! Deze Sparkling Strawberry cocktail is een heerlijk drankje om te maken als de aardbeien weer in het seizoen zijn. De combinatie van verse aardbei met Cava is een klassieker: vaak zie je hem ook terug als amuse met champagne of Prosecco. Om de cocktail wat meer pit te geven voegen we Cointreau toe: een populaire sinaasappellikeur die goed past bij de andere smaken.
Wat heb je nodig om een Sparkling Strawberry Cocktail te maken?
Wij maken deze cocktail met de volgende ingrediënten:
- 250 ml Cava
- 100 ml Cointreau
- 500 ml bronwater (bruisend)
- 1 bakje aardbeien
- 50 gram suiker
- Ijsblokjes
(4 personen)
Hoe maak je een Sparkling Strawberry Cocktail?
Snijd de aardbeien in partjes en voeg alle ingrediënten samen in een pitcher. Koel het geheel goed en serveer het in een groot glas.
Variatie op de Sparkling Strawberry Cocktail: de Agua de Valencia Cocktail
Iets meer zin in sinaasappel? Aardbeien niet in het seizoen? Je kunt deze Cointreau-Cava combinatie ook maken met sinaasappelsap. In dat geval volg je het beste dit recept:
Wat heb je nodig om een Agua de Valencia te maken?
Valencia staat natuurlijk bekend om zijn warme klimaat en lekker sappige sinaasappels. Daarom is het hoofdingrediënt van dit ‘water van Valencia’ dan ook sinaasappelsap. Je neemt:
- 250 ml Cava (Spaanse Champagne)
- 750 ml sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst)
- 100 ml Cointreau
- 50 gram suiker
- Ijsblokjes (4 personen)
Hoe maak je een Agua de Valencia?
Pers de sinaasappels uit en voeg alle ingrediënten samen in een pitcher. Ook bij dit recept geldt: goed koelen en serveren in een groot glas. Garneren kan met een sinaasappelpartje.