Scroppino: ook wel het lekkerste Italiaanse drankje dat er bestaat! Denk aan een ijskoude sorbet met vodka, prosecco en citroen geserveerd in een champagne flûte. Wat wil een mens nog meer?
Deze spoom word traditioneel geserveerd als tussengerecht, om de maaltijd te laten zakken. Maar tegenwoordig kom je Scroppino vaker tegen, als welkomstdrankje of als dessert. Omdat het drankje vooral uit sorbetijs bestaat is het wel zo handig om een blender bij de hand te hebben als je hem wilt serveren. Dan kun je in een paar minuten heel gemakkelijk een aantal scroppino’s maken en direct serveren.
Je kunt variëren met dit recept door andere soorten sorbetijs te gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld mango of frambozen sorbet, eventueel met een scheutje crème de cassis in plaats van de vodka.
- 500 ml prosecco (mag ook Cava, Champagne of een mousserende wijn zijn als je geen prosecco in huis hebt);
- 100 ml vodka;
- 1 limoen;
- 1 liter sorbetijs – citroensmaak.
Zet de champagne glazen eerst een uurtje in de vriezer zodat ze goed gekoeld zijn. Neem een blender of een grote kom en een mixer. Voeg het sorbetijs, de vodka en de prosecco bij elkaar en mix het tot één luchtig geheel. Serveer deze sorbet cocktail in champagne glazen en garneer ze met een limoenpartje of een stukje limoenschil.
Scroppino in-a-bag!
Wil je de originele Scroppino proeven zoals hij echt hoort te smaken? Probeer dan onze Scroppino in-a-bag. Met dit pakket maak je ruim twee Scroppino’s, direct uit de koeling ready-to-serve!
Heb je onze Gin Botanicals al geprobeerd? Met deze gin kruiden krijgt jouw cocktail een verrassend andere smaak! Hier vind je onze cadeauverpakking met 3 verschillende gin kruiden verpakt in glazen flesjes.