Met deze tropische planter’s punch maak je een goede indruk op ieder feest! Makkelijk te maken, lekker fruitig van smaak en ideaal om uit te serveren aan vrienden of familie. Deze punch heeft een lekkere kick doordat we zowel Rum als Grand Marnier gebruiken, twee smaken die goed passen bij het fruit dat in deze punch zit.
Deze tropische cocktail werd rond 1878 in Jamaica voor het eerst gebrouwen en werd bekend doordat Humphrey Bogart eentje bestelde aan een bar in Panama, in de thriller uit 1942 ‘across the pacific’.
In dit recept gaan we uit van een grote hoeveelheid Punch, waarmee je ongeveer 10-12 mensen kunt bedienen.
Planter’s punch recept
Voor ons beproefde recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 18 cl donkere Rum
- 6 cl Grand Marnier
- 36 cl sinaasappelsap
- 36 cl ananassap
- 6 cl citroensap
- 6 cl suikersiroop
- 6 to 8 cl grenadine
- Fruit om te garneren (bijvoorbeeld limoen, citroen, ananasstukjes of sinaasappel).
Heb je geen maatbeker om de hoeveelheden af te meten? Zo lang de verhoudingen hetzelfde blijven kun je ook kopjes gebruiken – bij een punch mag je variëren naar eigen smaak.
Hoe maak je een Planter’s punch?
Voeg alle ingrediënten samen in een kom of in een pitcher. Voeg als laatste ijs toe en stukken fruit als garnering. Als je niet zeker weet of je de juiste verhoudingen hebt – gewoon even tussendoor proeven 🙂