Jan Collins

Wat is een Jan Collins?

De populaire klassieker Tom Collins kreeg in 2013 een jong broertje: de Jan Collins. Gemaakt tijdens een cocktail wedstrijd in 2013, was dit de winnende cocktail van bartender Jeff Bell. En niet voor niets: deze cocktail is lekker fris en fruitig, een echte ontdekking!

Het verschil tussen Jan en Tom zit in de alcohol. De Tom Collins wordt gemaakt met Gin, de Jan Collins met Vodka. Daarnaast is er een toevoeging van een citruslikeur bij de Jan Collins, waardoor deze iets fruitiger is. De basis is echter hetzelfde en volgt het typische Sour recept: één deel zoet, één deel zuur en twee delen alcohol.

Jan Collins cocktail recept

  • 45 ml Vodka
  • 25 ml limoensap
  • 15 ml Mandarine Napoleon
  • 15 ml suikersiroop
  • 30 ml bruisend water
  • Ijs

De Mandarine Napoleon is een citruslikeur die gebaseerd is op cognac en op smaak wordt gebracht met Italiaanse mandarijnen. Deze likeur is goed verkrijgbaar en kun je ook als after dinner drankje serveren.

Mocht je geen verse limoenen in huis hebben, dan kun je ook mixen met Lime Juice uit een fles. Maar vers is natuurlijk het lekkerst!

Hoe maak je een Jan Collins?

Voeg de Vodka, het limoensap, de likeur, suikersiroop en het ijs in een cocktailshaker. Schud het geheel krachtig en serveer in een longdrinkglas. Vul het geheel af met bruisend water en garneer met vers fruit. Proost Jan!

Jan Collins cocktail

Wil je liever de originele Tom Collins proberen? Of onze variatie met koemelk-Vodka? Kijk dan hier voor Tom Cowlins cocktail!

Recept
recipe image
Naam
Jan Collins Cocktail
Auteur
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)