Wat is Gin Basil Smash?
De Gin Basil Smash werd in 2008 uitgeroepen tot ‘beste nieuwe cocktail’. Reden om deze cocktail zelf maar eens te maken! Deze moderne klassieker is gebaseerd op de traditionele Gin Sour en komt uit Hamburg, waar Jörg Meyer hem op de kaart zette. Vandaag de dag vind je dit recept wereldwijd terug op de menukaart van hippe cocktailbarretjes.
Deze bitterzoete cocktail speelt met de smaak van verse basilicum. Met dit ingrediënt kun je twee variaties maken: je kunt de basilicum ‘muddlen’ (fijnstampen met de muddler) waardoor de smaak direct in de cocktail komt. Of je kiest ervoor om de Basilicum heel te laten, waardoor de smaak minder overheerst. Hoe dan ook, deze cocktail is in essentie een Sour, waardoor de balans tussen zoet en zuur essentieel is.
Gin Basil Smash Recept
De Gin Basil valt in de categorie ‘herbals’, het is dus van belang dat je met verse ingrediënten werkt. Neem de volgende:
- Een bosje verse basilicum blaadjes;
- 50 ml Gin;
- 25 ml citroensap;
- 15 ml suikersiroop.
Hoe maak je een Gin Basil Smash?
Je maakt deze cocktail het makkelijkste door de basilicum in een cocktail shaker te doen, samen met stukken citroen. Met een muddler plet je de citroen en basilicum, waardoor het sap eruit komt en zich vermengd. Voeg de suikersiroop en gin toe en als laatste een flinke portie ijsblokjes. Schud het geheel goed door elkaar totdat de shaker koud wordt (circa 15 seconden). Strain het drankje in een glas en garneer met basilicum blaadjes.