De heerlijke smaak van hazelnoot in combinatie met het klassieke Sour recept. Deze Frangelico Sour is het uitproberen waard!
De Frangelico Sour is een moderne variatie op de traditionele Sour Cocktail. Frangelico is een Italiaanse hazelnoot likeur waar je leuk mee kunt experimenteren in Cocktails. Net als de Amaretto Sour is de Frangelico Sour goed van smaak, indien je hem combineert met de juiste ingrediënten. Wij raden je dan ook aan om te werken met verse ingrediënten. De smaak van vers citroensap en zelfgemaakte suikersiroop is niet te overtreffen door ingrediënten uit een flesje.
Frangelico Sour recept
Om een Frangelico Sour te maken, meng je de volgende ingrediënten in een cocktailshaker:
- een deel whisky (Amerikaanse Bourbon bij voorkeur);
- een deel Frangelico;
- een deel citroensap;
- een deel suikersiroop.
Hoe maak je een Frangelico Sour?
Schud het geheel met een paar ijsklontjes totdat de cocktailshaker koud is en serveer het geheel in een stevig whisky glas. Alternatief kun je hem ook bereiden zonder ijsklontjes in de shaker en serveer je het geheel ‘on the rocks’ met het ijs in het glas.
Variatie
Vind je deze cocktail iets te zuur maar houdt je wel van Frangelico? Je kunt deze likeur ook op zichzelf drinken of door de warme chocolademelk roeren.
Wist je dat
Frangelico is een Italiaanse hazelnoot likeur die uit het plaatsje Canale in de streek Piemonte komt. Opvallend aan deze likeur is de vorm van de fles, die uitziet als een monnik die zijn bruine habijt met een wit koord heeft dichtgeknoopt. Dat is ook niet raar, want de likeur ontleent zijn naam aan broeder Fra Angelico die in 1455 leefde en behoorde tot de order der Dominicanen.
Deze likeur heeft een alcoholpercentage van 20% en leent zich daardoor ook prima om op zichzelf te drinken. De smaak is niet scherp en over het algemeen vrij soepel.
Frangelico is sinds de jaren ’80 een populaire likeur in Nederland. Hij wordt gemaakt door hazelnoten te verkruimelen en ze te combineren met cacao, vanille en andere natuurlijke smaken, die in een basis likeur worden geweekt. De likeur absorbeert de smaken en wordt vervolgens gefilterd, gezoet en gebotteld.
Wil je meer weten over Sour cocktails? Bekijk dan onze top-8 Sour cocktail lijst!
1 reactie