Orange is the new black: Aperol Spritz is ook deze zomer een van de meest populaire drankjes! Laag in alcohol, heerlijk fris en bitter en mooi oranje van kleur – dit is een uitstekende cocktail om te drinken als je ’s middags op een terrasje neerploft.

Aperol Spritz zelf maken

Wat is Aperol Spritz?

Aperol is een oranje-rode likeur die in 1919 in Italië is uitgevonden. Het recept zelf is geheim, maar er zitten smaken in van bittere sinaasappels, rabarber en gentiaanwortel. Aperol is in 2003 overgenomen door Campari, waarmee het drankje ook een vlucht heeft genomen in bekendheid.

De Aperol Spritz die je in Nederland tegenkomt wordt meestal gemaakt van het lichtzoete Aperol. Als je meer van bitter houdt, dan kun je ook kiezen om de Aperol te vervangen met Campari.

Aperol Spritz recept

  • 3 delen Processo (droog)
  • 2 delen Aperol (of alternatief Campari)
  • 1 deel bruisend water
  • Grote ijsblokjes

Aperol Spritz

Hoe maak je een Aperol Spritz?

Neem een groot wijnglas of een ander bolvormig glas. Vul het geheel met grote ijsklontjes zodat de cocktail niet snel verdunt wordt door het water. Voeg de drie ingrediënten samen en roer het geheel kort. Garneren kun je het beste met een sinaasappelpartje.

Mocht je geen prosecco in huis hebben, dan is een andere mousserende wijn een goede optie. Zo gebruikten wij een Spaanse Cava, maar je zou ook kunnen kiezen voor een Franse Crémant of Champagne.

Je kunt de Aperol Spritz garneren naar eigen wens. Wij hebben aardbeien toegevoegd, die goed passen bij de sinaasappel smaak. Een andere mogelijkheid zijn limoen, citroen of sinaasappelpartjes.

Aperol Spritz

Cocktail Brewery shop

Heb je onze Gin Botanicals al geprobeerd? Met deze gin kruiden krijgt jouw cocktail een verrassend andere smaak! Hier vind je onze cadeauverpakking met 3 verschillende gin kruiden verpakt in glazen flesjes.

Gin Botanicals geschenkverpakking

Recept
recipe image
Naam
Aperol Spritz
Auteur
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)