Drink je wel eens een Ginger Ale? Of houd je van drankjes met gember smaak? Dan moet je zeker deze Whiskey Buck eens proberen! Deze veelzijdige cocktail kun je maken met diverse dranken – rum, cognac, gin of zoals in ons geval: whiskey.
De smaakbepaler van deze cocktail is de ginger ale, die met zijn gembersmaak een unieke pit geeft aan de cocktail. Ginger ale wordt veel gedronken in Amerika, maar in Nederland nog maar mondjesmaat. Voor onze versie van de Whiskey Buck maken we gebruik van een populair soort ginger ale in combinatie met Schotse Ardmore whiskey.
Deze cocktail hebben we gekoeld met whiskey stones in plaats van met ijsblokjes. Deze stukken zeepsteen komen uit Scandinavië en worden gebruikt om whiskey te koelen zonder dat er water bij komt. Naast deze handige functie zien ze er natuurlijk ook erg ruig uit!
Whiskey Buck ingrediënten
- 60 ml ginger ale
- 45 ml Ierse whiskey
- 10 ml limoensap
Hoe maak je een Whiskey Buck?
Vul een whiskey glas met vers geperst limoensap. Voeg de whiskey en ginger ale toe en roer het geheel kort. Serveertip en goede manier om de cocktail af te koelen is om Whiskey Stones te gebruiken. Wij maken hier gebruik van Viking Stones.