Tom Cowlins Cocktail
Vorige week kwam de postbode met een pakketje uit West-Dorset, Engeland. Het bleek een fles Black Cow Vodka te zijn, een wodka gemaakt van koemelk! Wij wisten niet dat het kon, maar schijnbaar komt het in Aziatische landen wel eens voor dat wodka gemaakt wordt van koe-, yak- of geitenmelk. Hier in Europa is het in ieder geval een unicum, dus tijd om de fles open te trekken en eens te proeven.
De eerste vraag is: hoe doen ze dat? Hoe maak je van een glas melk een glas wodka? In dit korte filmpje zie je hoe de wodka gemaakt wordt:
Hoe smaakt Koemelk-Vodka?
Wij hebben de wodka uiteraard eerst even geproefd – neat zonder ijs. Het drankje smaakt als een goede wodka met een klein vleugje vanille. Je merkt in ieder geval niets van het feit dat het gemaakt is van koemelk.
Tijd voor een koeien cocktailtje!
Wat gaan we maken met een koemelk wodka? Een strakke cosmopolitan? Een kleurrijke Bloody Mary? Nee, we kiezen voor een variatie op de klassieke Tom Collins. En dan wel eentje met een überflauwe woordgrap: wij maken een Tom Cowlins!
In dit recept, dat eigenlijk een Vodka Collins is, vervangen we de Gin met Black Cow Vodka. Verder blijft het Collins recept traditioneel; een deel zoet, een deel zuur en afgetopt met bronwater.
Tom Cowlins recept
- 30 ml Black Cow Vodka
- Citroensap van een halve citroen (circa 15 ml)
- 15 ml suikersiroop
- 120 ml bruisend water
- 1 citroenpartje
- Ijs
Hoe maak je een Tom Cowlins?
Schenk de vodka, het citroensap en de suikersiroop samen met ijsblokjes in een cocktailshaker. Schud het geheel kort en krachtig. Schenk het drankje in een longdrinkglas en top het af met bruisend water. Garneer het geheel met een citrusschil.
Zelf proberen
Wil je zelf ook Black Cow Vodka eens proberen? Stuur ons een berichtje en wij laten je weten hoe je in Nederland een fles kunt bemachtigen!
Drink je liever de originele Tom Collins? Kijk dan hier voor het recept!