Wat is Caipirissima?
De Caipirissima is een variatie op de Caipirinha, waarbij we rum gebruiken in plaats van Cachaça. Dat is geen gigantisch groot verschil qua smaak – Rum en Cachaça komen immers beiden van suikerriet. Het verschil zit erin dat rum gemaakt wordt van suikerrietsiroop en Cachaça van suikerriet zelf – de laatste is dus iets puurder.
Heb je in thuisbar echter geen Cachaça staan, dan is deze rum-variant een prima optie.
- Toch liever een originele Caipirinha? Hier vind je het recept.
- Liever de Rum-variant? Hier vind je ons recept:
Caipirissima Recept
De Caipirissima maak je met de volgende ingrediënten:
- twee limoenen;
- twee theelepels suiker;
- 5 cl witte rum;
- Ijs.
Hoe maak je een Caipirissima?
- Snij de limoen in stukjes;
- neem een stevig glas en doe een aantal stukjes limoen in – bijvoorbeeld een halve limoen;
- plet deze met een cocktail stamper (een muddler) zodat het sap vrij komt;
- voeg twee goede theelepels suiker toe en roer het geheel zodat de smaken mengen;
- voeg het sap van de overgebleven anderhalve limoen toe en roer totdat de suiker opgelost is;
- vul het glas af met geschaafd ijs en garneer het geheel met de limoen partjes;
- als laatste voeg je 5 cl (één shot) rum toe.
- Mocht je een groot glas hebben en weinig ijs, dan kun je de cocktail afvullen met bruisend water.
Recept
Naam
Caipirissma
Auteur
Cocktailbrewery
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Totale tijd