Limoncello! Een van de meest zomerse likeuren op de markt, die je heerlijk in deze Limoncello Sour cocktail kunt verwerken.
Sluit je ogen, neem een slokje Limoncello en je bent meteen weer terug op vakantie in Italië. De Italianen hebben dit soort likeuren standaard in huis en nemen graag een Limoncello als aperitief voor de avond maaltijd. Een goed gebruik dat we eigenlijk meteen in Nederland zouden moeten invoeren! Omdat we deze heerlijke smaak niet links willen laten liggen, maken we een lekkere Limoncello Sour. Zo komt Italië toch weer een stukje dichterbij.
Limoncello Sour recept
Deze Sour is zuur en citrusachtig, eigenlijk precies zoals een Sour hoort te zijn. Omdat de Limoncello kan overheersen, hebben we ook een light-variant.
De originele Limoncello Sour maak je met de volgende ingrediënten:
- een deel Limoncello;
- een deel whisky (bij voorkeur Bourbon);
- een deel citroensap;
- een deel suikersiroop.
Hoe maak je een Limoncello Sour?
Mix het geheel met een paar ijsklontjes in een cocktailshaker en serveer het in een stevig whisky glas. Garneren kan met een schijfje citroen of mascharino kersen.
Variatie
Wil je het alcoholpercentage liever iets lager houden? Voeg dan twee delen bruisend water of sinaasappelsap toe.
Wil je meer weten over Sour cocktails? Bekijk dan onze top-8 Sour cocktail lijst!
1 reactie